NOVO! Superiorna Grand DeLuxe 100% ARABICA

01.12.2017.
nazad
De Luxe Arabica (4)
  • De Luxe Arabica (1)
  • De Luxe Arabica (3)
  • De Luxe Arabica (2)
  • De Luxe Arabica (4)

Jedinstvena mešavina.

Grand DeLuxe 100% Arabica je mešavina različitih zrna vrhunske arabice. Osiguravajući različite karakteristike svakog zrna koja se razvijaju istom brzinom pod toplotom pečenja, Grand upravo postiže izuzetnu doslednost u svojoj mešavini.

Savršen blending.

Blending je zaista umetnost. Kafe različitog porekla nose različitu аromu i različitu ravnotežu gorkih, slatkih i telesnih karakteristika zrna. Za stvaranje harmonične celine potrebno je ništa manje, koliko do kvaliteta zrna i do veštine majstora.

Iz godine u godinu berba kafe varira i tako stvara različite karakteristike čak i u istom zrnu. Iz tog razloga se tokom mešanja ne može pratiti rigidna formula. Razumevanje kako se svako zrno uklapa u mešavinu, i uloga koje svako zrno ima, je veoma potrebna. Konzistentnost se postiže razumevanjem i prihvatanjem raznolikosti ukusa i arome zrna sa različitim geografskim poreklom.

Iskustvo u pečenju.

Pečenje je kafena verzija visoke drame – petnaeti minut je kritično vreme kada se oko 800 supstanci pojavljuje pod toplotom pečenja i od kojih svaka doprinosi ukusu i aromi ovoj Grand mešavini.

U velikom kafenom rotirajućem bubnju, kafa je dovedena do oko 200C na početku sušenja zrna, pretvarajući ih u zlatnu boju i stvarajući posebnu aromu. Kako se pečenje nastavlja, volumen zrna se povećava za 60 % i počinju da postaju svetlo braon. U trećoj fazi zrno kafe stiče svoju bogatu smeđu boju, gubi oko 18% svoje težine i zrna postaju krhka. Proces se mora završiti u pravo vreme. Prekomerno pečenje uništava suštinska, aromatična jedinjenja koja isparavaju i upija idealnu ravnotežu kiselosti i gorčine.

Pakovanje u zaštitnoj atmosferi.

Kada se završi process pečenja, nastupa kritična, kalibrirana faza vazdušnog hlađenja koja zaustavlja dalje zagrevanje zrna, čuvajući aromu neoštećenom a mešavinu, u najboljem obliku. Zrna doživljavaju stalni gubitak ugljen-diokcida nekoliko dana nakon pečenja.

Pečena kafa može izgubiti do 40% svojih vitalnih aroma nakon samo 8 sati kontakta sa vazduhom - problem koji zajednički metod vacuum pakovanja ne može adekvatno da reši. Kafa upakovana u mekane torbe ima još veći problem. Zato se Grand kafa pakuje u zaštitnoj atmosferi a nakon otvaranja sadržaj je preporučljivo čuvati na suvom i hladnom mestu.